Efterisolering med papir

I helt gamle dage, anvendte man uld fra fårene når man skulle isolere hulmuren i husene. Jeg har også set, at man har haft krøllet avis papir sammen, og anvendt denne form for efterisolering før i tiden. Så kan jeg huske at man brugte noget skum, som blev sprøjtet ind, så har vi også haft rockwool og nu kommer der så igen papir isolering. Det er sjovt som tingene gentager sig, det er som gammel vin på nye flasker, men jeg syntes at det er en god ide at genbruge papiret, nu vi har fældet en del træer for at få papiret lavet – så det er en god form for genbrug.

Papirisolering

Det er da dejligt at man kan gå ind for genbrug på denne måde, også selvom jeg ikke lige ved om det er gamle aviser der anvendes eller anden form for brugt papir, men det er en genial ide. Jeg kan forstå at man tilsætter denne isolering en eller anden form for kemi, som måske ikke er helt så godt, men som gør at der ikke kommer råd og svamp. Ulempen ved at efterisolere, tænker jeg er at huset bliver alt for tæt, og ikke længere kan ånde. Jeg havde det selv i mit gamle bondehus, og luften i huset blev tung, hvis jeg ikke fik luftet ordentligt ud. Men sådan er det vel med alle huse, hvor der ikke luftes ordentligt ud hver dag. Jeg tror ikke jeg selv ville give mig i kast med at efterisolere mit hus selv.

admin

admin

Top