Landet med rig kulturarv

Tyskland er et land, der ligger i Centraleuropa. Det grænser mod nord op til Nordsøen, Danmark og Østersøen, mod øst til Polen og Tjekkiet, mod syd til Østrig og Schweiz og mod vest til Frankrig, Luxembourg, Belgien og Nederlandene. Tysklands territorium dækker 357 021 km2 (137 847 km2) og kan sammenlignes med den amerikanske delstat Montana i størrelse. Med over 82 millioner indbyggere er Tyskland den mest folkerige medlemsstat i Den Europæiske Union.

Tysklands hovedstad er Berlin, som sammen med Hamborg og München udgør et af de tre store metropolområder i Tyskland. Landets andre større byer er Frankfurt am Main, Köln, Düsseldorf, Essen, Stuttgart, Dortmund, Bremen, Hannover, Nürnberg, Leipzig, Dresden og Dortmund.

Tyskland har et tempereret årstidsklima. Den gennemsnitlige temperatur i januar er 1 °C, mens den gennemsnitlige temperatur i juli er 18 °C. Nedbøren er moderat hele året rundt.

Tyskland har en rig kulturarv, der afspejler landets historie som et land med stor indflydelse i Europa og i hele verden. Kunstscenen i Tyskland er meget mangfoldig med operahuse, koncertsale, teatre og museer af alle slags. Den tyske litteratur har en lang og fornem historie, der går helt tilbage til middelalderen. Blandt de fremtrædende tyske forfattere kan nævnes Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller, Heinrich Heine, Thomas Mann, Bertolt Brecht, Günter Grass og Wolfram von Eschenbach.

admin

admin

Top