Outplacement på arbejdspladsen

Hvad er outplacement?

Outplacement er en proces, hvor man hjælper en medarbejder, der er blevet opsagt fra sit job, med at finde et nyt job. Det omfatter typisk tjenester som f.eks. udarbejdelse af CV, forberedelse til samtaler og karriererådgivning

Outplacement kan være en frivillig tjeneste, som arbejdsgiveren tilbyder de fratrådte medarbejdere, eller det kan være en betingelse i forbindelse med fratrædelsesaftalen. Den tilbydes normalt til ledende medarbejdere eller medarbejdere med lang anciennitet.

Fordele ved outplacement for arbejdsgiverne

At tilbyde outplacement-tjenester til afskedigede medarbejdere kan have mange fordele for arbejdsgiverne, bl.a:

– at mindske risikoen for et krav om urimelig afskedigelse

– at bidrage til at forbedre moralen og motivationen blandt de tilbageværende i branchen

– at vise andre medarbejdere, at virksomheden er forpligtet til at støtte sine medarbejdere i vanskelige tider.

Fordele ved outplacement for medarbejderne

For medarbejderne kan outplacement give vigtig støtte og vejledning på et tidspunkt, hvor de måske føler sig ængstelige og usikre på deres fremtid. Det kan hjælpe dem med at finde et nyt job mere hurtigt og med succes overgå til en ny rolle.

Ulemper ved outplacement

Outplacement kan være en fordel for både arbejdsgivere og arbejdstagere, men der er også nogle potentielle ulemper, som man skal overveje.

– Outplacement kan være dyrt for arbejdsgiverne, især hvis de tilbyder det til et stort antal medarbejdere.

– Det kan være det er svært at finde en outplacementudbyder, der passer godt til virksomheden og dens medarbejdere.

– Der er ingen garanti for, at en medarbejder finder et nyt job gennem outplacement, og det kan nogle gange ses som en måde, hvorpå arbejdsgiverne kan unddrage sig deres ansvar for at hjælpe medarbejderne med at skifte til en ny stilling.

admin

admin

Top