Sådan fremstilles glas

De fleste mennesker tror nok, at glas bare er en stivnet væske, men det er faktisk meget mere kompliceret end det. Processen med at fremstille glas begynder med sand – ja, det samme sand, som du måske finder på stranden. Alle typer sand kan bruges, men forskellige typer giver glas med forskellige egenskaber. F.eks. giver silica-sand et klart glas, mens sodakalkglas giver et grønligt skær. Når sandet er blevet udvalgt, opvarmes det, indtil det når en temperatur på ca. 2200 grader Celsius. På dette tidspunkt bliver det til en smeltet væske. Andre ingredienser, såsom kalk, soda og aluminiumoxid, tilsættes for at fremstille den ønskede type glas. Disse ingredienser er med til at give glasset dets styrke og holdbarhed. Til sidst afkøles det smeltede glas meget langsomt for at forhindre, at det splintrer. Når det afkøles, bliver det til det hårde, gennemsigtige materiale, som vi kender som glas. Så næste gang du ser på et vindue eller et drikkeglas, skal du huske, at det ikke bare er en stivnet væske – det er et produkt af århundreders håndværk!

admin

admin

Top