Rolige og føjelige dyr

Der findes fem arter af næsehorn, som stadig eksisterer i verden i dag. Det sorte, det hvide og det indiske næsehorn er hjemmehørende i Afrika, mens javan og sumatra-næsehornene lever i Sydøstasien. Alle fem arter betragtes som truede, og Sumatra-næsehornet er det mest kritisk truede.

Næsehorn er store dyr, der typisk vejer mellem 1.500 og 3.000 pund. De har to horn på hovedet, som varierer i størrelse afhængigt af arten. Deres hud er tyk og pansret, hvilket beskytter dem mod rovdyr og mod miljømæssige farer som torne og spyd. De er planteædere og lever hovedsagelig af blade, skud og frugter.

Næsehornshjørne anses generelt for at være rolige og føjelige dyr. De kan dog være meget farlige, når de trues eller bliver vrede. De er kendt for at angribe mennesker eller andre dyr uden varsel og bruge deres kraftige horn til at forårsage alvorlig skade. Derfor er de ofte frygtet af folk, der bor i nærheden af dem eller regelmæssigt kommer i kontakt med dem.

admin

admin

Top