Alt om solformørkelser

En solformørkelse er en sjælden og fantastisk begivenhed, der opstår, når månen passerer foran solen og kaster sin skygge på Jorden. I nogle få minutter bliver dag til nat, og solens lyse skive erstattes af månens sorte cirkel. Solformørkelser kan kun forekomme ved nymåne, når månen befinder sig direkte mellem solen og Jorden. Da månens bane er let elliptisk, er der dog tidspunkter, hvor månen er lidt tættere på Jorden end andre. Når dette sker, fremstår månen større på himlen, hvilket gør det mere sandsynligt, at den blokerer solen helt. Der findes tre typer af solformørkelse: total, delvis og ringformet solformørkelse. Ved en totalformørkelse er solen helt dækket af månen. Ved en delvis formørkelse er det kun en del af solen, der er skjult. Og ved en ringformet formørkelse er månen mindre end solen, hvilket skaber en “ring af ild” effekt. Uanset hvilken type formørkelse du ser, vil det helt sikkert være et imponerende syn.

admin

admin

Top