Slik er helt fint i rette mængder

Selv om slik ofte bliver beskyldt for at være dårligt for helbredet, kan det faktisk være en del af en sund kost. Det gælder om at være moderat og vælge de rigtige slags slik. Mørk chokolade er f.eks. rig på antioxidanter og har vist sig at forbedre hjertesundheden. På samme måde har honning antiinflammatoriske egenskaber og kan hjælpe med at styrke immunforsvaret.

Det er dog vigtigt at begrænse dit indtag af sukkerholdige godbidder som kager og slik, da de kan bidrage til vægtøgning og øge risikoen for sygdomme som diabetes. Husk, at moderation er nøglen, når det gælder om at nyde slik som en del af en sund kost. Selvfølgelig er ikke alle søde sager lige gode. Forarbejdet sukker er blottet for næringsstoffer og kan forårsage spidser i blodsukkeret. Men når de indtages med måde, kan slik være en lækker og næringsrig del af en sund kost, hvis de indtages med måde.

admin

admin

Top