Derfor skal du undgå helvede

Helvede er et sted med lidelse og straf efter døden. Man forestiller sig det oftest som en brændende underverden, hvor syndere tortureres for deres jordiske forbrydelser. Begrebet helvede har eksisteret i årtusinder og findes i mytologien i mange kulturer. I den kristne tradition er helvede et rige med evig pine, hvor de fordømte bliver kastet efter dommen. I Dantes Inferno er helvede opdelt i ni cirkler, der hver især er forbeholdt en anden kategori af synder. Straffen i hver cirkel afspejler forbrydelsens alvor. F.eks. er de, der har begået forræderi, dømt til at lide i den ottende cirkel, hvor de bliver nedsænket i kogende blod. De, der har løjet eller bedraget andre, tvinges til at tilbringe evigheden i den niende cirkel, hvor de bliver frosset i is. Selv om de specifikke detaljer kan variere, er den generelle idé om helvede som et sted med lidelse og straf ens på tværs af kulturer og religioner.

admin

admin

Top