Det grundlæggende i hegn bygning for landmænd 

Bygning af et hegn kan være en vigtig del af beskyttelsen af dit husdyr, dine afgrøder og din jord. Men før du går i gang, er det vigtigt at forstå det grundlæggende i hegnskonstruktion. Fra de materialer, du har brug for, til de forskellige typer hegn, der findes, vil denne viden hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger, når du bygger et hegn på din gård. 

Materialer, der er nødvendige for at bygge hegn 

Hvilken type materialer du har brug for til at bygge et hegn afhænger af den type hegn, du beslutter dig for at bygge. Et træskinnehegn kræver træstolper (læs mere på pithegn), skinner, hæfteklammer og skruer, mens et vinylbelagt kædehegn kræver stålstolper og gelænder, bindere eller bånd og trådnetpaneler. Desuden kræver alle hegn værktøj som f.eks. stolpehulsgravere eller boremaskiner og hammere eller boremaskiner til montering. Du skal også bruge sikkerhedsudstyr som handsker og sikkerhedsbriller, når du arbejder med alle typer hegnsmateriale. 

Typer af hegn 

Når du skal beslutte, hvilken slags hegn der er bedst til din gård, er der flere muligheder at vælge imellem: Træhegn er en af de mest almindelige typer, der anvendes af landmænd; elnethegn er effektive til at holde rovdyr ude uden at blokere udsynet; vinylbelagte kædehegn er holdbare og sikre; hegn af vævet tråd eller pigtråd giver beskyttelse mod dyr, men tillader stadig udsyn; hegn af vævet træ eller hækhegn giver privatliv uden at blokere lyset; og endelig er splitterhegn gode til at definere ejendomsgrænser, men kan være vanskelige at holde dyr inde eller ude. 

admin

admin

Top