Den første afroamerikanske førstedame

Michelle Obama er en amerikansk advokat og forfatter, der var USA’s førstedame fra 2009 til 2017. Hun er gift med USA’s 44. præsident, Barack Obama.

Michelle Obama er født i Chicago, Illinois, den 17. januar 1964 og er uddannet fra Princeton University og Harvard Law School. Hun begyndte sin karriere som advokat i advokatfirmaet Sidley Austin i Chicago, hvor hun mødte sin kommende mand. Michelle Obama var Associate Dean of Student Services på University of Chicago fra 1993 til 1996

I 2008 blev hun valgt til at blive den første afroamerikanske førstedame i USA. Som førstedame fokuserede hun på emner som støtte til militærfamilier, hjælp til arbejdende kvinder og fremme af sund kost. Hun lancerede også flere initiativer, herunder Let’s Move! og Joining Forces. Efter at have forladt Det Hvide Hus i 2017 udgav Michelle Obama en erindringsbog, Becoming.

Michelle Obama er en meget dygtig kvinde, som har opnået meget i løbet af sit liv. Hun er en rollemodel for unge kvinder overalt og har vist, at med hårdt arbejde og beslutsomhed er alt muligt.

admin

admin

Top