Fordelene ved at have planter i dit hjem

De fleste mennesker ved, at planter er vigtige for miljøet. De er med til at forbedre luftkvaliteten, og de er smukke at se på. Men vidste du, at det også kan være gavnligt for dit helbred at have planter i dit hjem? Her er tre måder, hvorpå planter kan få dig til at føle dig bedre fysisk og mentalt.

Fysiske fordele ved planter: Fysiske fordele ved planter

Planter kan være med til at rense luften i dit hjem. De absorberer kuldioxid og frigiver ilt, hvilket kan hjælpe dig med at trække vejret lettere. stueplanter hjælper også med at fjerne skadelige giftstoffer somBenzen, formaldehyd og trichlorethylen fra luften. Disse giftstoffer kommer fra ting som rengøringsmidler, maling og cigaretrøg.

Planter kan også hjælpe med at forbedre dit mentale helbred. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Experimental Psychology viste, at folk, der havde planter på deres kontor, havde et lavere stressniveau end dem, der ikke havde planter. En anden undersøgelse viste, at patienter, der havde planter på deres værelse, kom sig hurtigere efter en operation end de patienter, der ikke havde planter.

Mentale fordele ved planter

Planter kan også bidrage til at forbedre dit mentale helbred. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Experimental Psychology viste, at folk, der havde planter på deres kontor, havde et lavere stressniveau end dem, der ikke havde planter. En anden undersøgelse viste, at patienter, der havde planter på deres værelse, kom sig hurtigere efter en operation end de patienter, der ikke havde planter.

En anden måde, hvorpå planter kan gavne dit mentale helbred, er ved at forbedre dit humør. Undersøgelser har vist, at det at være i nærheden af naturen kan hjælpe med at reducere angst og depression.

admin

admin

Top