Hvordan det er at arbejde inden for økonomi

Mange mennesker tænker på økonomi som et tørt og kedeligt fag. Men i virkeligheden er økonomi et område, der byder på mange interessante karrieremuligheder. Hvis du er god til tal og har en interesse for den måde, virksomheder og økonomier fungerer på, kan en karriere inden for økonomi være noget for dig. Her får du et indblik i, hvordan det er at arbejde inden for økonomi.

Økonomikonsulenter

Et af de mest almindelige job for folk med en uddannelse i økonomi er at arbejde som økonomisk konsulent. Økonomiske konsulenter leverer analyser og rådgivning til virksomheder og offentlige organisationer om en række forskellige økonomiske spørgsmål. De kan hjælpe deres kunder med ting som markedsundersøgelser, finansielle prognoser og dataanalyse 

Jobtitle siger, at gennemsnitslønnen for en økonomisk konsulent er 99.000 dollars om året. Og husk på, at dette kun er et gennemsnit – de bedste lønmodtagere inden for området kan tjene meget mere end dette. Hvis du vil arbejde som økonomisk konsulent, skal du have mindst en bachelorgrad i økonomi. Men mange arbejdsgivere foretrækker at ansætte kandidater med en kandidatgrad eller en ph.d.-grad 

Økonomer

Et andet populært karrierevalg for folk med en uddannelse i økonomi er at arbejde som økonom. Økonomer forsker i en lang række økonomiske spørgsmål som f.eks. inflation, arbejdsløshed og økonomisk vækst. De kan også give analyser og rådgivning til virksomheder, offentlige organisationer og enkeltpersoner om økonomiske spørgsmål 

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics siger, at økonomer tjente en medianløn på 105.020 dollars i 2019. Og ligesom med økonomisk rådgivning kan top tjenerne inden for dette område tjene meget mere end medianlønnen. For at arbejde som økonom skal du have mindst en bachelorgrad i økonomi. Men igen foretrækker mange arbejdsgivere kandidater med en kandidatgrad eller ph.d.-grad 

Der er mange forskellige karrieremuligheder til rådighed for folk med en uddannelse i økonomi. Økonomiske konsulenter og økonomer er blot to af de mest almindelige valg. Hvis du er god til tal og har en interesse for, hvordan virksomheder og økonomier fungerer, så kan det være noget for dig at arbejde inden for økonomi.

admin

admin

Top